Korcsoport

Külön csoportokban kiscsoportos és nagycsoportos ovisok és a kisiskolások

Kinek ajánljuk

Kiscsoportos kortól minden gyereknek, az együttműködőkészség, összpontosítás, helyes tartás, kitartás, figyelemmegtartás segítésére, amely később segíti az iskolai sikerességet

Időpontok

A foglalkozások alkalmanként 45 percesek. A program-sorozat 10 alkalomból áll, mely a tanév során többször is megismételhető, egymásra épülő, fokozatosan nehezedő, játékos feladatokkal.

Oktató

 

Jelentkezés

Az oktatónál személyesen, vagy a Fejlesztőpalota elérhetőségein, vagy on-line jelentkezéssel itt.

Bővebben

Az utóbbi években egyre többet hallunk a jógáról és annak pozitív hatásairól. A gyermekjóga is egyre jobban bekerül a köztudatba, egyre több szülő választja ezt a mozgásformát a gyermekének. A gyermekjóga olyan fontos készségeket hív elő és fejleszt, mint az együttműködőkészség, összpontosítás, helyes tartás, kitartás, figyelemmegtartás. Ezek a készségek rendkívül fontos szerepet fognak kapni az iskolában, fejlettségi szintjük megalapozza az iskolai teljesítmény sikerességét vagy sikertelenségét. A gyermekjógát kifejezetten ajánljuk iskolába készülő nagycsoportosoknak, vagy kisiskolásoknak, mert rengeteg iskolai készség fejlődését segíti játékos formában.

Sok nevetéssel és jókedvvel, vidámsággal telnek az órák, ahol a gyerekek különböző állatok bőrébe bújva utánozhatják azok járást, viselkedést, mondókák, történetek kíséretében. A rengeteg mese és mondóka fejleszti a gyermekek szövegértését, auditív memóriáját, segít megérteni az ok-okozati összefüggéseket, megtanulnak következtetéseket, tanulságokat levonni a mesékből, emellett fejlődik a szókincs is. A jógamozdulatok a mesékre, mondókákra épülnek, így a gyerekek játék közben tapasztalhatják meg a jóga jótékony hatását. Bátran kiereszthetik a hangjukat, bennük lévő feszültséget, stressz oldásra kiválóan alkalmas. A foglalkozások során a gyermekek megtanulják felismerni saját és mások érzéseit, indulataikat megtanulják féken tartani, kontrollálni. Megismerkednek olyan relaxációs gyakorlatokkal, melyek segítik az ellazulást, a rossz élmények, érzések elengedését, a jóra való koncentrációt.

A jóga jótékony hatásai közül a következőek kiemelten fontosak az iskolai teljesítmény alakulásában:

  • Idegrendszer erősödése
  • Immunrendszer, szervezet öngyógyító tevékenységeinek serkentése
  • Finommotorika fejlesztése
  • Fejleszti a ritmusérzéket
  • Egyensúlyérzék kialakítása
  • Segít az iskolára való felkészülésben, összerendezi a jobb-bal agyféltekét
  • Fokozza az önbizalmat
  • Segít az ellazulásban, relaxáció elsajátítása
  • Csökkenti a szorongás testi-lelki tüneteit